Транспортните ладилници се совршени за транспорт со соодветна температура

Транспортните ладилници се совршени за транспорт со соодветна температура

Нашите транспортни ладилници се штедливи, лесни и тивки. Исклучиво прецизно управување со температурата, оптимален капацитет за греење и намалени циклуси на одмрзнување се дел од извонредните карактеристики. Изведбите MonoTemp и MultiTemp овозможуваат долги интервали за одржување и голема искористеност при ниски трошоци. Транспортните ладилници се соодветни и за транспорт на фармацевтски производи.

Транспортен ладилник S.CU 1.0 и S.CU 2.0

Вистинскиот производ за секоја потреба

S.CU 1.0

Достојна и цврста техника за транспорт со соодветна температура

Реномиран дизел-мотор на Perkins со оптимална емисија на издувни гасови
Голема безбедност при работа благодарение на оптималното управување со топлина и херметички затворениот генератор
Оптимална контролна табла за подобро отчитување на податоците благодарение на поголемиот екран
Сериски опремен со Silent-KIT
Достапно само во изведба MonoTemp
НОВО: Сертифицирани за транспорт на фармацевтски производи


S.CU 2.0

Најнова технологија за најголеми потреби при транспортот со ладење

Високоефикасен дизел-мотор со комонрејл
До 10% помала потрошувачка на гориво*
Намалена тежина за 50 kg*
Поголема сигурност при работа преку отпимизирано управување со топлина и херметичко затворање на генераторот
Оптимизирана контролна табла за подобра читливост на податоците на поголем екран
Стандардно опремена со Silent-KIT
Поголема удобност и помала бучава со помош на новоразвиена изолација на погонската единица
Достапна во изведба MonoTemp и MultiTemp
Со сертификат за транспорт на фармацевтски производи

*Вредностите важат во однос на претходната генерација ладилници од моделите од 2017 година.

  • Управување со парцијален товар
  • Заштеда на енергија
  • Температурни зони
  • Проактивно надгледување
  • Погонска единица
  • Контролна табла
  • Дополнителен испарувач на кровот
  • Пакет со целосна услуга
  • Печатач за температура
Teillastregelung

Управување со парцијален товар

Интелигентното управување со парцијален товар ги сведува температурните промени на минимум. При режимот MultiTemp се овозможува постојано и прецизно ладење за сите температурни зони.
Искусете повеќе
S.CU Kältemaschine Schmitz Cargobull

Заштеда на енергија

До 50 % помалку циклуси на одмрзнување овозможуваат заштеда на енергија. Радијаторите за ладење се распоредени. Тоа го забавува мрзнењето, заштедува гориво и го прави транспортот со ладилници побезбеден.
Искусете повеќе
S.CU Kältemaschine - Temperaturzonen

Температурни зони

Безбедно и ефикасно возење со две различни температурни зони. На пример, може прецизно да се постави на замрзнување од -20 °C и на температура до 10 °C.
Искусете повеќе
Working at Schmitz Cargobull

Проактивно надгледување

Претходно планирано одржување или поправка го намалува времето поминато во работилница. Преку централното надгледување на функциите на сите транспортни ладилници со помош на главниот оддел за сервисирање на Schmitz Cargobull, сервисниот партнер ги добива сите потребни информации и може навремено да ги нарача соодветните резервни делови и да ги планира работите во работилницата.

* Понудата се содржи во пакетот EXECUTIVE. Сервисната понуда е дополнителна опција. Поддршката се одвива по желба.

Искусете повеќе
S.CU Kühlgerät von Innen

Погонска единица S.CU

Со подобрената комбинација од дизел-мотор и генератор, новата генерација на транспортниот ладилник S.CU ја намалува потрошувачката на гориво. Интелигентното управување со парцијален товар на модерната погонска единица овозможува поефикасна употреба на ресурсите за да се зачува малата отстапка од потребната температура во изладениот простор.
Искусете повеќе
S.CU Kältemaschine Schmitz Cargobull

Контролна табла

Контролната табла на ладилникот овозможува конфигурација на сите параметри и отчитување на тековниот статус на 17 европски јазици. PIN-код штити од неовластен пристап.
Искусете повеќе
Schmitz Cargobull S.CU cooling unit

Дополнителен испарувач на кровот за режимот MultiTemp

Поради својата ефикасност, дополнителниот испарувач е доволен за втората температурна зона. Помалата висина овозможува поголема товарна висина под уредот. Затоа што повеќе од половина од ширината на возилото останува слободна, достапна е целата товарна висина за брза и безбедна работа со виљушкари.
Искусете повеќе

Пакет со целосна услуга

За целата фамилија транспортни ладилници S.CU ги добивате сите познати услуги од Schmitz Cargobull:
Опфатени се и потрошните делови и потребните ATP-тестови при одржување на ладилниците.
Бесплатна помош на вашиот мајчин јазик во 40 земји низ Европа во секое време, 365 дена во годината.
Брза и едноставна помош низ цела Европа благодарение на опширната мрежа од овластени партнерски работилници.
Оригиналнит резевни делови во рок од 24 часа
300 сервисни партнери за транспортниот ладилник S.CU
Temperaturdrucker

Печатач за температура

Преку апликацијата beSmart или директно на екранот од ладилникот на транспортниот ладилник S.CU на Schmitz Cargobull, може да се конфигурира термографот и да се отпечата податоците на хартија. Инсталирањето на новите функции и ажурирања се одвива брзо и безжично.

Важно: Податоците за претходните температури над најмногу 7 дена може да се печатат во временски период од 12 месеца.

Искусете повеќе