Историја

Историја за нашата фирма:

  • 1892  Основање од страна на Franz Heinrich Schmitz во Алтенберге (D)
  • 1935  Изградба на првата полуприколка и приколка со тврда страна (D)
  • 1969  Проширување и основање на фабриката во Фреден (D)
  • 1978  Отворање на одделот за извоз TRAILER ENGINEERING во Цуг (CH)
  • 1980  Реконструкција на фабриките во Алтенберге (D) и Берлин (D)
  • 1991  Преземање на фабриката Херло (GB)
  • 1997  Основање на фабриката Schmitz-Gotha (D)
  • 1999  Сателитски концепт, фабрика: Тодин (D), Паневежис (LT), Херло(GB)
  • 2002  Фабрика во Сарагоса (E)