Полуприколка со церада S.CS PAPER

Професионално подготвена за сигурен транспорт на хартија

Кога пренесувате тешки ролни хартија и по потреба товарате други парцијални товари, S.CS со опремата PAPER е возилото за Вас. Шасијата и опремата до детали се прилагодени на барањата во овој сегмент. Конструкцијата со церада овозможува оптимално товарање со сериски опремениот покрив на лизгање.

Полуприколката со церада S.CS со опремата  PAPER ги исполнува Вашите критериуми за рационална логистика за пренос на хартија: Солидната основа овозможува специјално поставена шасија со носачи на кратко растојание и под за товар на оска од 9 t според DIN EN 283. Ролните хартија можат да се врзат во исправена, надолжна или напречна состојба. Справувањето со товарот го олеснуваат 4 шини на Joloda со вградена перфорирана решетка за точно поставување на сигурносните кајли. Надворешната рамка има дупчиња по должина и 13 пара вдлабнати алки.

Предностите на повидок:

  • Тестирана безбедност за транспорт на ролни хартија според VDI 2.700, лист 9
  • Сертифицирана цврстина на конструкцијата според DIN EN 12642 (Код XL) за транспорт на општ товар
  • 4 надолжни челични шини со перфорирана решетка за лесно товарање со помош на валци на Joloda и флексибилно осигурување на товарот
  • Конструкција со церада со 3 пара прилагодливи греди, покрив на лизгање и дополнителен лифт за покривот
Професионално подготвена за сигурен транспорт на хартија