Полуприколка со церада S.CS X-LIGHT

Повеќенаменско возило за подобри перформанси и економичност

Со опремата X-LIGHT влекачите не носат ни килограм повеќе од празната тежина на приколката:
Со празна тежина од 4975 kg кај полуприколките со церада S.CS UNIVERSAL X-LIGHT се намалуваат трошоците за гориво за влекачот, пред сè кога често се забрзува и се кочи при кратки и средни растојанија.

Полуприколките со церада S.CS UNIVERSAL со опремата X-LIGHT ги извршуваат транспортните задачи - со намалена потрошувачка на гориво при транспорт на стока со голем волумен и поголема носивост со празна тежина од 4975 kg. Сертификатот за осигурување на товарот DIN EN 12642 (Код XL) го намалува трошокот за осигурување на товарот и транспортната практика може по желба ефикасно да се организира со помош на широката програма од дополнителни решенија: Електронска уред за помош при возење на рампа (TailGUARDlight) и пневматската амортизација OptiLift за автоматско израмнување на нивото при товарање и истоварање, исто така, припаѓа на дополнителната опрема, како и програмата за распоредување на товарот LSP и системот за информација за приколката TIS. Заштитното воздушно перниче за покривот, кое на средина ја крева церадата и ја отстранува насобраната вода, а со тоа спречува и да се формира мраз, како и електронскиот имобилизатор се достапни како дополнителна опрема.

 

Предностите на повидок

  • S.CS UNIVERSAL X-LIGHT со празна тежина од 4.975 kg
  • Опремата X-LIGHT е достапна и за MEGA, PAPER и COIL
  • Достапна е со POWER CURTAIN како дополнителна опција
  • Возило со оптимизирана тежина и носивост, со сертифицирана цврстина на конструкцијата, од верзијата MEGA со покрив што е променлив по висина, висина на товарен простор од 3000 mm, товарен волумен од максимум 100 m³
  • Дополнително со проширен сертификат за осигурување товар за транспорт на пијалаци
Повеќенаменско возило за подобри перформанси и економичност - Trailer - Нови возила - Церада/Платформа - Полуприколка со церада