Lokale en regionale specialisten

Lokale en regionale specialisten

De Pfenning Logistics Group bevoorraadt veel supermarkten in Duitsland in de retaillogistiek. De goederen worden vervoerd in voertuigen van Schmitz Cargobull. De decennialange samenwerking komt ook tot uiting in een aantal voertuiginnovaties.

Samen ideeën uitvoeren

Kleine wegen, smalle opritten of inritten - het distributietransport heeft te kampen met veel kleine en enkele grote problemen. Inventiviteit en ideeën zijn vaak nodig om de goederen op een slimme manier bij elke vestiging te krijgen. Als expert op het gebied van retaillogistiek is Pfenning Logistics daarom voortdurend op zoek naar het perfecte voertuig voor zijn ritten. De middelgrote full-serviceprovider uit Heddesheim, Baden-Württemberg, is hierin zo succesvol dat het bedrijf op in totaal 90 locaties in Duitsland vertegenwoordigd is met 3.700 medewerkers. Met een vloot van 800 vrachtwagens en een totale magazijnoppervlakte van 330.000 vierkante meter bedient het bedrijf vandaag de dag niet alleen klanten in de retailsector, maar ook in vele andere sectoren.

Omdat ook in de retaillogistiek de wensen van de klant sterk uiteenlopen, heeft Pfenning Logistics opnieuw gesloten opleggers S.KO met verschillende lengtes besteld bij Schmitz Cargobull voor de nieuwste partij. De vloot bestaat nu uit 25 nieuwe 2-assige S.KO-opleggers met geforceerde besturing en 11 meter lengte en 30 nieuwe gesloten S.KO-opleggers met een lengte van 13,60 meter. "De ladingen voor onze klanten zijn de laatste tijd steeds zwaarder geworden. Het aandeel van de dranken neemt toe. We hebben gewoon een tweede as nodig", legt René Günzel, fleetmanager bij Pfenning Logistics, uit.

Om de wensen van de klant steeds weer te kunnen vervullen, is de samenwerking bij de uitvoering van nieuwe ideeën al een traditie geworden tussen beide bedrijven. Het bekendste voorbeeld hiervan is de gezamenlijke ontwikkeling van een doorladercombinatie voor koelvervoer, waarvan Schmitz Cargobull al 200 stuks aan Pfenning Logistics heeft geleverd. De combinatie bestaat uit een motorvoertuig met M.KO opbouw en de Z.KO middenasseraanhanger. De bijzondere kenmerken zijn een extra roldeur aan de achterwand van de oplegger en een geïntegreerde, neerklapbare en berijdbare achterklep. Hierdoor zijn de laad- en losprocessen geoptimaliseerd en is de arbeids- en ladingveiligheid toegenomen.


1.250 voertuigen voor Pfenning Logistics

De samenwerking tussen Pfenning Logistics en Schmitz Cargobull bestaat al meer dan 20 jaar. In deze periode heeft Schmitz Cargobull in totaal 1.250 voertuigen aan Pfenning Logistics geleverd. Onlangs nog bestelde het bedrijf 55 twee-assige opleggers in verswarenuitvoering met een liftas en heeft daarmee meer dan 250 geforceerd gestuurde opleggers in haar inventaris.