Vers op de plaats van bestemming

Vers op de plaats van bestemming

STI Freight Management vertrouwt op de gesloten oplegger van de S.KO COOL generatie en is van plan om geleidelijk aan de gehele vloot uit te rusten met de nieuwe Smart Trailer-technologie.

Farmaceutisch en voedseltransport - snel, veilig en efficiënt

Snel, efficiënt en veilig - dat zijn de waarden die STI Freight Management uit Duisburg zich heeft gesteld als het gaat om koelvervoer. "Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat gevoelige farmaceutische producten en voedingsmiddelen onbeschadigd en vers bij de klant aankomen", legt Oliver Exner, Senior Manager Operations Road, uit.

Het bedrijf heeft deze filosofie sinds de oprichting in 1983 met succes nagestreefd en heeft nu meer dan 220 medewerkers op 12 locaties. Sinds enige tijd ondersteunt Schmitz Cargobull het bedrijf in Duisburg in zijn kwaliteitsbelofte met moderne transportoplossingen. 30 S.KO COOL diepvriesopleggers van de nieuwste generatie maken deel uit van de STI-vloot, inclusief een uitgebreid EXECUTIVE compleetpakket en alle benodigde transportcertificaten zoals HACCP, ATP en Cemafroid. "De trailers met innovatieve Smart Trailer-telematica maken flexibele en veilige vol- en deellasttransporten in het temperatuurbereik tussen -30 en +25 graden Celsius mogelijk", aldus Exner.

Met de Smart Trailer-technologie van het telematicasysteem TrailerConnect van Schmitz Cargobull is STI altijd in staat om de waardevolle lading op zijn weg door Europa te volgen en te controleren. Een temperatuurschrijver zorgt er ook voor dat de gevoelige lading nooit te warm of te koud wordt. De kilometerstand van de trailer wordt bepaald door een precisie-kilometerteller, die ook werkt als de EBS-kabel niet is aangesloten. "Samen met de versnellingssensor in de telematicacontrole-eenheid kunnen we zo de voertuigbewegingen en stilstand duidelijk identificeren en documenteren", vervolgt Exner.

Een ander hoogtepunt van de S.KO COOL EXECUTIVE is de telematisch aangestuurde deurvergrendeling van de aanhanger. "Helaas is dit op de lange afstanden door Europa vandaag de dag een onmisbare must tegen de diefstal van waardevolle goederen", zegt Oliver Exner. Het vergrendelingssysteem is verborgen in het achterwandframe en verbonden met het telematica-besturingsapparaat. Dit betekent dat het niet alleen kan worden bediend via de besturingseenheid van de koelmachine, maar ook via de smartphone-app "beSmart" of het telematicaportaal in de centrale.

De STI Senior Manager Operations Road is voor honderd procent overtuigd van het Smart Trailer-concept van Schmitz Cargobull: "Wij zijn momenteel bezig met het omzetten van ons wagenpark naar de nieuwe voertuigtechnologie, zodat binnenkort alle 150 trailers in ons wagenpark op hetzelfde hoge niveau staan als de huidige generatie koelopleggers".