Постојан успех

Постојан успех

Schmitz Cargobull испорача нови приколичари на логистичката фирма HAVI. Компанијата што делува глобално може да се пофали со посебна историја.

Приколирачите достојно пренесуваат прехранбени производи

Понекогаш е едноставно: Тед Перлман и Боб Роке во мај, 1974 година се договорија со McDonald‘s, да ги снабдуваат нивните ресторани во Чикаго. Тед и Боб својата компанија ја именуваа по своите жени Хариета и Вивијан: HAVI. Денес HAVI има локации, логистички центри и канцеларии низ целиот свет. Од Илиноис во САД до Северн Сиднеј во Австралија - HAVI е присутен во над 100 земји. Покрај многу други клиенти, како Ikea, Vapiano или KFC, и McDonald‘s денес е важен клиент.

Во Германија и Schmitz Cargobull има удел во успехот на компанијата: Дадени се 20 нови приколичари до типот моторно возило со тврда страна M.KO со приколка со тврда страна со централна оска Z.KO. Возилото со товарање со мост M.KO со приколката Z.KO овозможува товарање без спојување. Системот со повеќе комори со надолжен разделен ѕид гарантира безбеден транспорт со различни температурни полиња.

Специјалност кај M.KO што ги користи HAVI се LNG-моторите. Течниот гас за логистиката е еколошка замена за дизел и со тоа одговара на насоката на компанијата кон алтернативни погони. Гасниот погон испушта околу 20 проценти помалку јаглерод диоксид помалку во споредба со дизел-моторите и испушта до 96 проценти помалку азот моноксид. Гасниот погон помага и при заштеда на трошоци за гориво.

Исто така, Schmitz Cargobull реализираше неколку специјални конструкции и карактеристики на опремата за HAVI за да одговараат на секојдневните потреби при работата. Меѓу другото, некои камиони содржат и систем со воздушни завеси за да може да се одржува посакуваната внатрешна температура и кога вратите се отворени.