ЧПП - често поставувани прашања
Како можеме да ви помогнеме?


Кажете ни што барате или користете ги следните картички. Не колебајте се да ни се јавите.
 • Кому ќе му се помогне при дефект?

  Добива помош секој што се јавува. Cargobull Euroservice може барем да именува сервисен партнер со дадено место на дефектот и опишан проблем.

 • Кои јазици се достапни?

  Cargobull Euroservice нуди помош на 29 јазика и известува и посредува со сервисен партнер на Schmitz Cargobull.

 • Како се стапува во контакт со Cargobull Euroservice?

  Има бесплатен телефонски број низ цела европа: 00 800 24 227 462 855 или 00 800 CARGOBULL.

  Cargobull Euroservice може да се добие и на бројот +32 11 30 26 52 со предвидени трошоци.

 • Каде можам да добијам резервни делови и како можам да ги нарачам?
  Cargobull Parts & Services ви овозможува сигурна и пријатна можност за нарачување преку бесплатната употреба на веб-продавницата (www.cargobull-serviceportal.de). Со тоа можете да избирате до 80.000 резервни делови преку интернет. За понатамошни прашања можете да ни се обратите преку телефонската линија за резервни делови: +49 2558 81 - 29 99 или преку е-пошта: ersatzteile@cargobull.com
 • Како да добијам информации за цена и достапност на производот?
  Откако ќе се регистрирате на нашиотсервисен портал за кратко ќе ви ги испратиме податоците за пристап. Откако ќе се најавите, во полето за пребарување се појавуваат цените, а во делот за залихи или во кошничката се прикажува достапноста на производите.
 • Што е EPOS?
  Вградените делови и компоненти од познати произведувачи во нашите возила се наведени во EPOS (електронски систем за нарачување делови), комплетен систем за документација и нарачување резервни делови на Schmitz Cargobull. На тој начин можете сигурно и брзо да ги идентификувате правилните делови за соодветната конструкција. EPOS, исто како и нашата веб-продавница, е дел од нашиот сервисен портал, преку кој на едноставен начин преку интернет може да се нарачаат резервните делови.
 • Како можам да ги вратам непотребните артикли?
  Враќањето на производите можете лесно да го извршите преку алатката за враќање производи на сервисниот портал. За прашање околу алатката за враќање производи обратете се до одговорниот партнер за нарачки на резервни делови: +49 2558 81 - 29 99 или преку е-пошта: ersatzteile@cargobull.com
 • Покрај деловите од Schmitz Cargobull, дали кај вас можам да купам и резервни делови од други произведувачи?
  Од нас можете да ги добиете сите делови за приколката, делови од конструкција од Schmitz Cargobull и сите потрошни делови од познати произведувачи. Сè на едно место. За потрошни делови во големи количини можеме да ви подготвиме специјална понуда. Обратете ни се преку следната адреса на е-пошта: Angebotswesen.Ersatzteile@Cargobull.com
 • Како може една работилница да добие пристап до системот за поправки на Cargobull?
  Само нашите сервисни партнери коишто имаат склучен договор за работилница добиваат пристап до системот за поправки на Cargobull.
  Контакт: Е-пошта: fullserivce@cargobull.com
 • Каде и како можам да поднесам барање за гаранција?
  Ако сакате да поднесете барање за гаранција за приколка, обратете се до централната корисничка служба преку CWCM@cargobull.com
 • Како и каде може да се пријавам за обука за во работилница и кои обуки се достапни?
  Можете да најдете информации за нашите курсеви за обука за работилници за сертифицирани сервисни партнери на https://campus.cargobull.com/ или на college@cargobull.com
 • Каде да нарачам резервни делови?
  Резервните делови може да се нарачаат преку веб-продавницата на сервисниот портал:
  https://www.cargobull-serviceportal.de
  во полето „Делови за приколки преку интернет“
 • Како да добијам опрема со CI „Корпоративен идентитет“ за сервисен партнер?
  www.cargobull-fanshop.de
  Ако немате податоци за најавување, испратете порака преку е-пошта на ASM-EU.Support@cargobull.com
 • Каде може да добијам одговор на прашањата за сервисирање или поправка?
  За сите технички прашања има достапна „Линија за техничка поддршка“ којашто е отворена во работното време:
  Приколка: +49 2558 81 2888 или sp@cargobull.com
  Ладилник: +49 2558 81 2588 или transportkaeltemaschine@cargobull.com
  Надвор од работното време може да се обратите до Cargobull Euroservice на бројот 00800 24 227 462 855.
 • Зошто телематиката TrailerConnect®, особено во S.KO Cool Smart, е иновативна опрема?
  Со помош на телематиката во приколката, многу процеси за надгледување и управување на возилото товарот се поефикасни и потранспарентни, а со тоа се овозможува значителна оптимизација.
 • Кои предности ми ги овозможува еден OEM-систем?
  Сите компоненти во приколката се оптимално поврзани во мрежа, одговараат едни со други и се професионално инсталирани според тековните авто-мото стандарди. Тоа овозможува висок квалитет и максимална достапност на системот.
 • Освен информациите за местоположба - што уште може телематиката на мојата приколка?
  Покрај информациите за местоположбата, телематиката на приколката овозможува интелигентно поврзување во мрежа и брза дијагноза на сите компоненти како и систем за безбедно управување со температура. Со вистинскиот систем за телематика се оптимизираат процесите и се зголемува безбедноста при транспорт.