Индустриски решенија

Индустриски решенија

За секој товар се потребни посебни услови на возилото. Schmitz Cargobull нуди решение за скоро секоја транспортна задача. Од општ товар до строго регулиран транспорт на фармацевтски производи, ние го имаме вистинското решение.
The S.KI LIGHT bulk tipper semi-trailer with aluminium box body for agricultural and forestry goods

Земјоделство

Земјоделски и шумарски товар со мала густина може чисто и безбедно да се транспортираат во алуминиумската конструкција со голем волумен на полуприколката S.KI LIGHT.
Искусете повеќе
S.KO COOL SMART box body semi-trailer with integrated telematics

Транспорт со соодветна температура

Транспортот со соодветна температура наложува разни потреби. Свежината и квалитетот на товарот мора да се зачуваат. Истовремено, строгите хигиенски и еколошки регулативи претставуваат посебен логистички предизвик.
Искусете повеќе
The optimum transport of steel coils or split strips with the S.CS COIL curtainsider semi-trailer

Ролни хартија и челични калеми

Schmitz Cargobull со полуприколката со церада S.CS COIL и полуприколката со церада S.CS PAPER нуди две возила, создадени за транспорт на тешки калеми и ролни. Голема носивост, безбеден транспорт и заштита на товарот се најважни.
Искусете повеќе
S.CS curtainsider semi-trailer for beverage transport

Пијалаци

При транспорт на пијалаци се носат големи тежини во разни видови пакувања. Специјално дизајнираните возила за транспорт на пијалаци од Schmitz Cargobull со соодветни средства за прицврстување на товарот ја нудат потребната флексибилност.
Искусете повеќе
Reliable asphalt transport with the S.KI SOLID tipper semi-trailer

Градежни материјали

Насипните товари имаат разни физички карактеристики. Песок, чакал или жежок асфалт претставуваат посебен предизвик за возилото. Schmitz Cargobull нуди разни конструкции на кипери од алуминиум или челик со или без термоизолација.
Искусете повеќе
The S.CS MEGA curtainsider semi-trailer is setting the standard in bulk transport.

Хемија

За заштита на луѓето и околината, транспортот на хемикалии подлежи на особено строги прописи. Притоа безбедноста е најголем приоритет. Schmitz Cargobull нуди возила со нелизгав под, ADR-опрема за опасен товар и најмодерни и флексибилни средства за прицврстување на товарот.
Искусете повеќе
S.CS curtainsider semi-trailer in automotive transport

Авто-мото

Автомобилската индустрија поставува многу високи стандарди и посебни регулативи во однос на транспортот. Најмногу се користат преградени палети, коишто може цврсто да се товараат во комбинација со соодветно возило.
Искусете повеќе
Efficient transport of dry freight with the M.KO EXPRESS truck.

Сува роба

Многу видови товар мора да се транспортираат безбедно и пред сè суво. За да се транспортира сувата роба достојно и ефикасно, Schmitz Cargobull нуди разни возила со тврда страна.
Искусете повеќе
Box body semi-trailer S.KO COOL SMART

Фармацевтски производи

Фармацевтската индустрија зависи од квалитетни синџири на испорака, логистички процеси и исполнување на условите. Schmitz Cargobull ги испорачува најсоодветните возила за транспорт на фармацевтски производи, во согласност со важечките правни регулативи.
Искусете повеќе
Schmitz Cargobull container chassis are constructed using high-strength steel profiles and systematically protected against corrosion.

Интермодален транспорт

Комбинираниот сообраќај ги обединува предностите на секое транспортно средство и придонесува кон олеснување на патниот сообраќај и кон намалување на транспортниот сообраќај. Контејнерската шасија на Schmitz Cargobull како цврста алка од транспортниот сообраќај им овозможува на траснпортерите голема флексибилност и едноставно ракување.
Искусете повеќе
Efficient transport of dry freight with the M.KO EXPRESS truck.

КЕП

Точноста, безбедноста, достојноста и квалитетот се најважните фактори за да се совладаат задачите при курирската и експресната испорака и испораката на пакети. За таа цел ви е потребно едноставно, флексибилно и ефикасно транспортно решение, со што ќе можете правовремено да испорачате до клиентите.
Искусете повеќе
Lath-free POWER CURTAIN for curtainsiders

Општ товар

Разновидно применливи возила, коишто се достојни и безбедни и при најтешките услови. Брзо товарање и ефективно прицврстување на товарот за да се скрати времето надвор од патот.
Искусете повеќе
S.PR BAU platform semi-trailer for construction site transport

Транспорт на градилиште

При транспорт на градилиште, носивоста и цврстата шасија играат најважна улога. Градежните материјали и уреди мора да се транспортираат преку тежок терен. Во овие предизвикувачки услови спаѓаат и моќноста и влечната сила.
Искусете повеќе
M.CS with POWER CURTAIN

Транспорт со голем волумен

При транспорт со голем волумен, најважен е товарниот капацитет. Притоа возилата се применуваат возилата со најголема внатрешна висина и најмали параметри за потрошувачка. Возилата од Schmitz Cargobull спојуваат голема економичност со идеална достојност.
Искусете повеќе
S.KI SOLID tipper semi-trailer for the transport of recycling materials

Рециклирање

Металниот отпад и другите тешки и габаритни товари претставуваат големи предизвици на транспортното возило. Полукиперот S.KI SOLID со челична заоблена конструкција е соодветен за груба роба и се одликува со повисока рентабилност.
Искусете повеќе