Партнерства

Партнерства

DocStop mobile medical care for truck drivers

Медицинска поддршка на пат за возачите на камиони

Медицинската поддршка на пат за возачите на камиони DocStop започна да функционира во 2007 година. Оттогаш на национално ниво има над 300 DocStop-центри, на коишто професионалните возачи може да побараат медицинска помош.

Искусете повеќе
Schmitz Cargobull engagiert sich bei der Akzeptanzoffensive der IHK

Schmitz Cargobull поддржува кампањата IHK

Околу 80 индустриски компании од Минстерланд и регионот Емшер-Липе се приклучени кон иницијативата „Ин|ду|стрија - Заедно. Иднина. Живот“. Schmitz Cargobull ја поддржува оваа иницијатива. Нови приколки со натписот „Ин|ду|стрија - Заедно. Иднина. Живот“ ја пренесуваат пораката.

Искусете повеќе
LAG partnership

Logistics Alliance Germany

Од 01.01.2016 година, Schmitz Cargobull е член на сојузот за логистичари „Logistics Alliance Germany“. Оваа мрежа ги информира своите членови за расписи, соработки, нови прописи и закони од транспортната индустрија. Лице за контакт во Schmitz Cargobull е Јерг Ирсфелд.
Искусете повеќе
VDA partnership

Организирани под заедничка капа

Во VDA членуваат и произведувачи на автомобили и нивните партнери за развој, доставувачите и произведувачите на приколки, конструкции и контејнери. И Schmitz Cargobull AG членува таму!
Искусете повеќе
"We are Logistics" partnership

Schmitz Cargobull го поддржува движењето pro Logistik

Со акцијата „Ние сме логистика“ во Германија и Европа на компаниите од транспортната и логистичката дејност им се овозможува преглед на сите алки во транспортниот синџир за да им се појасни кој, каде и од кого може да добијат соодветна услуга.

Искусете повеќе
ZDI partnership

zdi

Иднина преку иновации - е општествена кампања во републиката Северна Рајна-Вестфалија за напредок на младите во природните и техничките науки. Целта е заедно да се соочиме со тековните предизвици и промени во образовниот и деловниот живот. Се залагаме да им воодушевиме децата и младите со понуди за MINT-професии!
Искусете повеќе