Ефикасно и економично - технологија ROTOS Drive

Ефикасно и економично - технологија ROTOS Drive

Каросеријата ROTOS се состои од оптимално приспособени, висококвалитетни компоненти. Оски, лежишта, кочници и дискови за кочење, ублажувачи на удари и воздушно потпирање со врвен квалитет совршено работат и беспрекорно ги извршуваат задачите.

Форми на технологијата ROTOS Drive

19,5“-Осна глава
Помала тежина благодарение на помал диск за кочење со дијаметар од 370 mm - кај три оски тоа значи 50 kg полесна шасија. Може да се комбинира само со тркала 22,5“.

22,5“-осна глава
Дискови за кочење со дијаметар од 430 mm за максимални перформанси на стандардните и HD-шасиите.

Оски со помала висина
Компактните осни агрегати кај S.CS Mega се поставени со тркала 19,5“ за да се овозможи максимална висина. Или кај контејнерските шасии S.CF и полуприколки со тврда страна S.KO со големина на тркала од 22,5“.

Оски со поголема висина
За возила кај кои е потребна најголема можна висина од подлогата, како на пр., полукипери или каде што висината на спојката со петтото тркало треба да се приспособи, достапна е верзија со приспособлив управуваки амортизер.