S.KOe COOL

S.KOe COOL

Emission-free and quiet is the fully electric semi-trailer box S.KOe COOL with the S.CU ep85 transport refrigeration unit for sustainable transport. The perfectly matched components ensure optimum cooling competence.

Sustainable. Silent. Cost-efficient.

A company transports frozen pizza from Rotterdam to Amsterdam with the fully electric S.KOe COOL semitrailer with S.CU ep85 cooling unit.

 • Шасија
 • Шасија
Chassis

MODULOS - Chassis

Rolled MODULOS chassis has a repairfriendly design based on bolted, hot galvanised technology. It provides high value retention and low total cost of ownership as well as options to easily modify the modular system at any stage. 
Искусете повеќе

Battery Power Pack

Battery Power Pack with a capacity of 32kW/h. The lithium iron phosphate battery transformer has a self-sufficient running time of approx. 4.5h and requires approx. 2h for a full charge.
Искусете повеќе
Running gear

E-axle

E-axle recharges the battery generatively and recuperatively while driving and thus prevents downtimes during operation.
Искусете повеќе
 • Страница
 • Товарање на кат
 • Специјална опрема
 • Заден дел
 • под
 • Покрив
 • Осветлување
Страница
Fast loading and unloading through the side door in the S.KO box body semi-trailer

Странична врата

Дополнителна можност за парцијално товарање при транспорт со различни температурни зони со разделен ѕид. Страничната врата овозможува истоварање на парцијалниот товар и пристап до поединечни MultiTemp-зони за ладење.
Искусете повеќе
Interior
Loading volume with the double-decker system for the S.KO box body semi-trailer

Товарање на кат

Флексибилна и поголема искористеност на возилото благодарение на системот за товарање на кат. Идеален за роба што не се товара на кат. Системот овозможува непрекинато товарање преку две висински нивоа со повеќе делови.
Искусете повеќе
Специјална опрема
Optimised loading volume for flower transport with the S.KO box body semi-trailer

Оптимален товарен волумен

Поголеми волумени за поголема флексибилност при транспорт благодарение на приспособената дебелина на страничните ѕидови. Идеална товарна ширина и оптимална внатрешна ширина од 2490 mm, особено за транспорт на цвеќиња.
Искусете повеќе
Rear
Floor
Покрив
S.KO box body semi-trailer Ferroplast roof

Кров FERROPLAST®

Стандардниот кров со изолација од FERROPLAST® може да се добие кај разни изведби и овозможува особено голема енергетска ефикасноста и исклучителна изолација.
Искусете повеќе
Side wall
 • Распределба на воздухот
 • Ладилник
 • Опрема MultiTemp
 • Завеса
 • Temperaturdrucker
Распределба на воздухот
Ладилник
Electric cooling unit

Електрично ладење - S.CUe

S.CUe е прототип на електричен транспортен ладилник за S.KO COOL SMART. 100 % моќност без издувни гасови, специјално развиена за градскиот дистрибутивен сообраќај.
Искусете повеќе
Опрема MultiTemp
Завеса
Strip curtains at the rear prevent the loss of cold air

Завеса

Променливите и надолжно подвижните заштитни церади овозможуваат поголема безбедност на товарот и истовремено заштедуваат енергија, затоа што при парцијални товари не се нарушува температурата кога се отвораат вратите.
Искусете повеќе


Печатач за температура

Temperaturdrucker

Печатач за температура

Преку апликацијата beSmart или директно на екранот од ладилникот на транспортниот ладилник S.CU на Schmitz Cargobull, може да се конфигурира термографот и да се отпечата податоците на хартија. Инсталирањето на новите функции и ажурирања се одвива брзо и безжично.

Важно: Податоците за претходните температури над најмногу 7 дена може да се печатат во временски период од 12 месеца.

Искусете повеќе
 • Систем за затворање на вратата и систем за контакт на вратата
 • Систем за притисок во гуми
 • за приказ за истрошеност на плочки
 • Трепкави светла за странична сигнализација
 • Електронски систем за помош при паркирање на рампа
Систем за затворање на вратата и систем за контакт на вратата
Protection from unauthorised access with control via the TrailerConnect® portal

Систем за затворање на вратата и систем за контакт на вратата

Сензорот за врати забележува дали задните врати се отворени или затворени. Со помош на системот за затворање врати, задните врати може да се заклучуваат и отклучуваат далечински преку порталот TrailerConnect® или преку апликацијата beSmart.
Искусете повеќе
Pressure monitoring system
Brake pad wear indicator
Brake pads always in sight

Brake pad wear indicator

The wear display signals at an early stage when a brake pad needs replacement, ensuring greater safety in road traffic and avoiding downtime and high consequential costs.
Искусете повеќе
Flashing side marking lights
Side marking lights for enhanced road safety

Flashing side marking lights

The flashing side marking lights (SML) help to avoid accidents when turning. When the driver indicates, the side marking lights on the semi-trailer also flash and signal to other road users that the vehicle is about to turn.
Искусете повеќе
Electronic ramp approach aid
Information on resetting with the electronic ramp approach aid

Electronic ramp approach aid

The electronic ramp approach aid assists drivers when approaching loading ramps. Once reverse gear has been engaged, the system uses visual and audible signals to inform the driver of the distance remaining behind the vehicle. When the semi-trailer is nearing the ramp, the trailer brakes independently.
Искусете повеќе
 • Цврстина
 • Точки и средства за врзување
Цврстина
Lashing points and aids

S.KOe COOL with e-axle secures type approval

04.07.2023 - Schmitz Cargobull is the first OEM with type approval for the fully-electric reefer semi-trailer S.KOe COOL with generator axle
Искусете повеќе

First S.KOe COOL in Romania

17.05.2023 - Schmitz Cargobull hands over the first all-electric S.KOe COOL semitrailer in Romania to Blue River
Искусете повеќе

Сертификати

Опширни сертификати за безбедност при секојдневниот транспорт.

Сертификати

Опширни сертификати за безбедност при секојдневниот транспорт.

 • Должина на конструкција13,4 / 14,7 / 16,8m
 • Ширина на конструкција на бришан простор.*2.460 или 2.490mm
 • Висина на конструкција*2.350 - 3.050mm
 • Места за палети33 / 36 / 41Евро-палети
* според правните услови и поединечната спецификација на возилото.

Договори за услуги

Со соодветен договор за услуга добивате и целосна контрола врз трошоците, а ние ви овозможуваме да бидете постојано во движење!
Повеќе за:Договори за услуги
Service Partners keep you mobile and minimise your downtimes.

Телематика

Со телематиката TrailerConnect® ги добивате сите потребни информации за вашите возила.
Повеќе за:Телематика
TrailerConnect? telematics provides you with all the information you need on your trailers.

Финансирање

Ви нудиме поединечна понуда за финансирање со привлечни услови за вкупниот работен век на вашата инвестиција.
Повеќе за:Финансирање
Individual quote with attractive terms and conditions for the entire lifecycle of your investment.

+389 (70) 266585

Обратете ни се

За да стапите во контакт со вистинскиот претставник за продажба, испратете ни порака со вашите прашања и ќе започнеме да разговараме!