S.CS UNIVERSAL

S.CS UNIVERSAL

Полуприколката со церада S.CS UNIVERSAL е исплатлива со можноста за разни намени при транспортот на општ товар. Оптималната искористеност на товарниот простор, интелигентните решенија за брзо товарање и едноставното прицврстување на товарот ја прават приколката универзално приспособлива.
S.CS Universal curtainsider semi-trailer - robust, flexible with universal uses
Different bodies of S.CS curtainsider semi-trailers
 • Шасија
 • Шасија
Chassis
The MODULOS chassis offers greater reserves of power

Шасија MODULOS

Шасијата MODULOS овозможува поголем резервен капацитет благодарение на поголем линиски товар и оптимална тежина. Поцврст рам на возилото со тркалезни долги носачи направени од едно парче, што се овозможуваат голема стабилност без термичко искривување.
Искусете повеќе
Running gear
 • Страница
 • Товарање на кат
 • Заден дел
 • под
 • Покрив
 • Прилагодување на висината
Страница
Interior
High loading volume with the double-decker system for the S.CS curtainsider semi-trailer

Товарање на кат

Оптимално користете го товарниот волумен за роба што товара на едно ниво со системот за товарање на кат. Системот може да се приспособи поединечно на товарот на растојанија од 50 mm, со што ќе се создаде второ флексибилно ниво за товарање.
Искусете повеќе
Rear
Floor
Прилагодување на висината
 • Систем за притисок во гуми
 • за приказ за истрошеност на плочки
 • Трепкави светла за странична сигнализација
 • Електронски систем за помош при паркирање на рампа
Систем за притисок во гуми
за приказ за истрошеност на плочки
Brake pads always in sight

за приказ за истрошеност на плочки

Приказот за истрошеност сигнализира порано, ако треба да се замени плочка на кочница и овозможува поголема безбедност при патниот сообраќај, го намалува времето на неактивност на пат и не предизвикува дополнителни трошоци.
Искусете повеќе
Трепкави светла за странична сигнализација
Side marking lights for enhanced road safety

Светла за странична сигнализација

Трепкавите светла за странична сигнализација (SML) помагаат да се спречат несреќи при вртење. Кога возачот ќе го активира трепкачот, трепкаат и светлата за странична сигнализација на полуприколката и ги информираат соучесниците во сообраќајот за вртењето.
Искусете повеќе
Електронски систем за помош при паркирање на рампа
Information on resetting with the electronic ramp approach aid

Електронски систем за помош при паркирање на рампа

Системот помага при паркирање на товарна рампа. Ако се постави возилото во рикверц, системот го информира возачот со светлосни и звучни сигнали за преостанатото растојание зад возилото. Ако приколката се приближува до рампата, возилото само кочи.
Искусете повеќе
 • Цврстина
 • Точки и средства за врзување
 • Нелизгав под
Цврстина
Lashing points and aids
Нелизгав под
Non-slip floor increases the safety of goods and prevents slipping

Нелизгав под

Со сертифицираниот нелизгав под со црна пластична облога се овозможува поедноставно прицврстување на товарот. Товарот стои поцврсто и без употреба на престилки против лизгање.
Искусете повеќе

Сертификати

Опширни сертификати за безбедност при секојдневниот транспорт.

 • Должина на конструкција13,62 / 14,92 / 16,37m
 • Ширина на конструкција2.480mm
 • Висина на конструкција*до 3.050mm
 • Места за палети34 / 37 / 40Евро-палети
* во зависност од висината на петтото тркало и правните услови.

Service contracts

The right service contract gives you full control over the costs and we make sure that you stay mobile!
Повеќе за:Service contracts
Service Partners keep you mobile and minimise your downtimes.

Telematics

TrailerConnect® telematics provides you with all the information you need on your trailers.
Повеќе за:Telematics
TrailerConnect? telematics provides you with all the information you need on your trailers.

Financing

We can provide you with an individual quote with attractive terms and conditions for the entire lifecycle of your investment.
Повеќе за:Financing
Individual quote with attractive terms and conditions for the entire lifecycle of your investment.

+389 (70) 266585

Обратете ни се

За да стапите во контакт со вистинскиот претставник за продажба, испратете ни порака со вашите прашања и ќе започнеме да разговараме!