EcoDuo

EcoDuo

Sa konceptom EcoDuo se Schmitz Cargobull zalaže za uvođenje koncepta transporta širom Evrope koji uprkos rastućim zapreminama transporta smanjuje emisije CO2.

Prednosti

U poređenju sa današnjim standardom (jedna poluprikolica na vučnom vozilu):

Koncept

Progresivan koncept za duge relacije

U kombinaciji EcoDuo se priključuju dve standardne poluprikolice na vučno vozilo. Te dve standardne poluprikolice su međusobno spojene sa spojnicom Dolly. Ukupna masa tegljača i poluprikolice i dalje iznosi 40 tona. Vučna masa druge poluprikolice može da varira i iznositi npr. do 36 tona.

Truck Insider izveštava u epizodi #145 o progresivnom konceptu za duge relacije. Koncept i rukovanje su očigledno objašnjeni.

Pozadine

Odlikovanja

Nagrada Green Truck Future Innovation 2019

Schmitz Cargobull je za koncept dugog teretnog vozila EcoDuo dobio od izdavačke kuće VerkehrsRundschau naslov „Green Future Innovation 2019“. Direktor prodaje u preduzeću Schmitz Cargobull, Boris Billich s tim u vezi je izjavio: „Drago nam je što smo dobili ovo odlikovanje i u potpunosti stojimo iza ovog koncepta. Trenutno je ova kombinacija vozila dozvoljena samo u Skandinaviji i testira se u pojedinim evropskim zemljama. Međutim, dugoročno vidimo EcoDuo širom Evrope kao ekološki i ekonomski efikasno transportno rešenje.“