Краток преглед на Schmitz Cargobull

Краток преглед на Schmitz Cargobull

Храброста да започнете нешто ново, ентузијазмот постојано да си поставувате нови предизвици волјата за успех - тоа претставува Schmitz Cargobull уште од 1892.

Марката Schmitz Cargobull

Од „Schmitz-Anhänger“ до син слон и денешното лого „Schmitz Cargobull“

Во однос на интернационализацијата бараме ново симпатично име за „Schmitz-Anhänger“.
Германскиот збор „Anhänger“ не е разбирлив на другите јазици и тешко може да се изговара поради умлаутот „ä“. Затоа е заменет со поразбирливиот збор „Cargobull“. „Cargo“ означува товар, а „bull“ синиот слон. Во декември, 1998 година, Schmitz-Anhänger официјално се ребрендираше во Schmitz Cargobull. Слонот симболизира моќ, сила и заедница. Баш овие вредности се одлика на производите и услугите на Schmitz Cargobull.
Марката Schmitz Cargobull е вредност на компанијата, којашто мора да се развива, негува и документира за да се разликува на пазарот и да стекнува лојалност кај клиентите.

Историја

Од ковачница до водечка компанија за транспортни решенија во Европа.
Повеќе за:Историја
Das Urwerk von Schmitz Cargobull

Производствена мрежа

Со широко поставената производствена мрежа, производните капацитети се користат најдобро и најфлексибилно што може. Клиентите низ Европа можете да ги услужите со производи со најдобар квалитет по најдобри цени.

Повеќе за:Производствена мрежа

Почести

Нашите возила и услуги се многупати наградувани.
Повеќе за:Почести
Award Trailer Innovation 2021

Достојни и иновативни

За да бидете еден чекор понапред, постојано работиме на нови, иновативни производи за вашиот успех.
Нашите технологии се одликуваат со долготрајност и достојност.

Повеќе за нашите иновации

Партнерства

Заедно сме посилни. Затоа поддржуваме голем број проекти.
Повеќе за:Партнерства
Partnerships at Schmitz Cargobull

Билтен на Cargobull

Најнови вести за нашата компанија, нашите производи и клиенти.
Повеќе за:Билтен на Cargobull
Cargobull News

Изјави од клиенти

Возила во секојдневна употреба кај нашите клиенти. Дописи со искуство од корисници.

Повеќе за:Изјави од клиенти
The Geiger Group tests S.KI tipper semi-trailers

Продавница за љубителите на Cargobull

Продавница за нашите љубители: Избран артикл во дизајн на Schmitz Cargobull.

Повеќе за:Продавница за љубителите на Cargobull
Schmitz Cargobull fan shop

Билтен на Cargobull

Постојано информирани за најновите производи, технолгии и услуги со нашиот билтен.
Повеќе за:Билтен на Cargobull
Cargobull Newsletter

Со зголемувањето на конкуренцијата, Schmitz Cargobull секојдневно се соочува со нови барања, коишто може да се исполнат само со мрежа што се заснова на партнерство и брзо реагирање. Притоа сите учесници во мрежата мора сметаат едни на други.