Кипер со термоизолација

Кипер со термоизолација

Полукиперот S.KI или моторните возила со кипери M.KI со термоизолација според DIN 70001 се оптимално решение за патен транспорт во однос на носивоста.
The S.KI SOLID tipper semi-trailer with rounded steel body for the transport of construction materials
Сојузното министерство за сообраќај (BVMI) издаде нови регулативи за изградба и санирање на патишта. Целта е долгорочно подобрување на квалитетот во горната структура за поголема издржливост на сообраќајните патишта. За превозниците што учествуваат во изградбата на патишта тоа значи зголемени побарувачки во патниот транспорт од 01.01.2015 година: За да се намали ладењето на вградениот материјал, потребна е термоизолација на конструкцијата. Покривање на конструкцијата, отпорно на топлина, спречува загуба на топлината кон горната страна. При предавањето се проверува квалитетот преку мерење на температурата.

Прилог

Страничните, предните и задните ѕидови и подот се изолирани.

Тежина

Во поглед на материјалот се работи за изолационен материјал со многу добри својства на изолација. Силниот термален отпор ја означува малата тежина под изолациите.

Сертификат

Со сертификатот според DIN 70001, термоизолацијата на конструкцијата ги исполнува техничките критериуми за изолација и условите за патен транспорт.

The S.KI LIGHT tipper semi-trailer with aluminium box body and thermal insulation for the transport of asphalt

S.KI LIGHT со термоизолација

Алуминиумската конструкција на полукиперот S.KI LIGHT со целосна термоизолација според DIN 70001 е транспортно решение со оптимална носивост за изградба на патишта.
Искусете повеќе
Reliable asphalt transport with the S.KI SOLID tipper semi-trailer

S.KI SOLID со термоизолација

Термоизолацијата овозможува одлична изолација и голема стабилност на вредностите. Благодарение на ниската тежинска точка на конструкцијата, возилото има подобра позиција на патот и поголема стабилност при кипење. Конструкцијата е сериски опремена со опција за мерење температура на четири точки низ страничните отвори. Дополнително: Подготовка на електронско мерење
Искусете повеќе
Truck Tipper with thermal insulation

M.KI со термоизолација

Моторните возила со кипери M.KI со заоблена конструкција од челик и целосна термоизолација според DIN 70001 овозможуваат оптимизиран транспорт на помали количини асфалт при изградбата на патишта.
Искусете повеќе

Договори за услуги

Со соодветен договор за услуга добивате и целосна контрола врз трошоците, а ние ви овозможуваме да бидете постојано во движење!
Повеќе за:Договори за услуги
Service Partners keep you mobile and minimise your downtimes.

Телематика

Со телематиката TrailerConnect® ги добивате сите потребни информации за вашите возила.
Повеќе за:Телематика
TrailerConnect? telematics provides you with all the information you need on your trailers.

Финансирање

Ви нудиме поединечна понуда за финансирање со привлечни услови за вкупниот работен век на вашата инвестиција.
Повеќе за:Финансирање
Individual quote with attractive terms and conditions for the entire lifecycle of your investment.

+389 (70) 266585

Обратете ни се

За да стапите во контакт со вистинскиот претставник за продажба, испратете ни порака со вашите прашања и ќе започнеме да разговараме!