S.KO COOL SMART

S.KO COOL SMART

Ниските работни трошоци овозможуваат полуприколката со тврда страна S.KO COOL SMART да биде исплатлива. Приколката овозможува максимална безбедност на товарот, безбедно ракување при соодветна температура и кратко време поминато на рампа. Сериски достапната телематика TrailerConnect® овозможува транспарентност и постојана документација при транспорт со ладилници.
S.KO COOL SMART box body semi-trailer with integrated telematics system
 • Шасија
 • Шасија
Шасија
MODULOS short chassis for the S.KO box body semi-trailer

Шасија MODULOS

Конструкцијата со тврда страна од FERROPLAST® со термална технологија е самостојна и отпорна на свиткување. Компонентите на рамот MODULOS може поединечно да се заменат благодарение на спојките со завртки. Благодарение на поцинкуваните делови, не се оштетува заштитата од корозија.
Искусете повеќе
Шасија
 • Страница
 • Товарање на кат
 • Специјална опрема
 • Заден дел
 • под
 • Покрив
 • Осветлување
Страница
Fast loading and unloading through the side door in the S.KO box body semi-trailer

Странична врата

Дополнителна можност за парцијално товарање при транспорт со различни температурни зони со разделен ѕид. Страничната врата овозможува истоварање на парцијалниот товар и пристап до поединечни MultiTemp-зони за ладење.
Искусете повеќе
Товарање на кат
Loading volume with the double-decker system for the S.KO box body semi-trailer

Товарање на кат

Флексибилна и поголема искористеност на возилото благодарение на системот за товарање на кат. Идеален за роба што не се товара на кат. Системот овозможува непрекинато товарање преку две висински нивоа со повеќе делови.
Искусете повеќе
Специјална опрема
Optimised loading volume for flower transport with the S.KO box body semi-trailer

Оптимален товарен волумен

Поголеми волумени за поголема флексибилност при транспорт благодарение на приспособената дебелина на страничните ѕидови. Идеална товарна ширина и оптимална внатрешна ширина од 2490 mm, особено за транспорт на цвеќиња.
Искусете повеќе
Заден дел
под
Покрив
S.KO box body semi-trailer Ferroplast roof

Кров FERROPLAST®

Стандардниот кров со изолација од FERROPLAST® може да се добие кај разни изведби и овозможува особено голема енергетска ефикасноста и исклучителна изолација.
Искусете повеќе
Осветлување
 • Распределба на воздухот
 • Ладилник
 • Опрема MultiTemp
 • Завеса
 • Temperature printer
Распределба на воздухот
Ладилник
MonoTemp and MultiTemp version of the S.CU transport cooling unit

Транспортен ладилник S.CU

Транспортниот ладилник S.CU во изведба MonoTemp и MultiTemp овозможува оптимална економичност. Прецизни управување со температурата благодарение на фината контрола, ниската потрошувачка на гориво и долгите интервали за одржување.
Искусете повеќе
Опрема MultiTemp
Завеса
Strip curtains at the rear prevent the loss of cold air

Завеса

Променливите и надолжно подвижните заштитни церади овозможуваат поголема безбедност на товарот и истовремено заштедуваат енергија, затоа што при парцијални товари не се нарушува температурата кога се отвораат вратите.
Искусете повеќе


Temperature printer

Temperaturdrucker

Печатач за температура

Преку апликацијата beSmart или директно на екранот од ладилникот на транспортниот ладилник S.CU на Schmitz Cargobull, може да се конфигурира термографот и да се отпечата податоците на хартија. Инсталирањето на новите функции и ажурирања се одвива брзо и безжично.

Важно: Податоците за претходните температури над најмногу 7 дена може да се печатат во временски период од 12 месеца.

Искусете повеќе
 • Систем за затворање на вратата и систем за контакт на вратата
 • Систем за притисок во гуми
 • за приказ за истрошеност на плочки
 • Приказ на резервоарот со LED-екран
 • Трепкави светла за странична сигнализација
 • Електронски систем за помош при паркирање на рампа
Систем за затворање на вратата и систем за контакт на вратата
Protection from unauthorised access with control via the TrailerConnect® portal

Систем за затворање на вратата и систем за контакт на вратата

Сензорот за врати забележува дали задните врати се отворени или затворени. Со помош на системот за затворање врати, задните врати може да се заклучуваат и отклучуваат далечински преку порталот TrailerConnect® или преку апликацијата beSmart.
Искусете повеќе
Систем за притисок во гуми
за приказ за истрошеност на плочки
Brake pads always in sight

за приказ за истрошеност на плочки

Приказот за истрошеност сигнализира порано, ако треба да се замени плочка на кочница и овозможува поголема безбедност при патниот сообраќај, го намалува времето на неактивност на пат и не предизвикува дополнителни трошоци.
Искусете повеќе
Приказ на резервоарот со LED-екран
LED tank display enables the fuel level to be read off

Приказ на резервоарот со LED-екран

Преку LED-приказот за резервоар на приколката може да се погледне нивото на гориво во транспортниот ладилник.
Искусете повеќе
Трепкави светла за странична сигнализација
Side marking lights for enhanced road safety

Светла за странична сигнализација

Трепкавите светла за странична сигнализација (SML) помагаат да се спречат несреќи при вртење. Кога возачот ќе го активира трепкачот, трепкаат и светлата за странична сигнализација на полуприколката и ги информираат соучесниците во сообраќајот за вртењето.
Искусете повеќе
Електронски систем за помош при паркирање на рампа
Information on resetting with the electronic ramp approach aid

Електронски систем за помош при паркирање на рампа

Системот помага при паркирање на товарна рампа. Ако се постави возилото во рикверц, системот го информира возачот со светлосни и звучни сигнали за преостанатото растојание зад возилото. Ако приколката се приближува до рампата, возилото само кочи.
Искусете повеќе
 • Цврстина
 • Точки и средства за врзување
Цврстина
Точки и средства за врзување

Сертификати

Опширни сертификати за безбедност при секојдневниот транспорт.

 • Должина на конструкција13,4 / 14,7 / 16,8m
 • Ширина на конструкција на бришан простор.*2.460 или 2.490mm
 • Висина на конструкција*2.350 - 3.050mm
 • Места за палети33 / 36 / 41Евро-палети
* според правните услови и поединечната спецификација на возилото.

Договори за услуги

Со соодветен договор за услуга добивате и целосна контрола врз трошоците, а ние ви овозможуваме да бидете постојано во движење!
Повеќе за:Договори за услуги
Service Partners keep you mobile and minimise your downtimes.

Телематика

Со телематиката TrailerConnect® ги добивате сите потребни информации за вашите возила.
Повеќе за:Телематика
TrailerConnect? telematics provides you with all the information you need on your trailers.

Финансирање

Ви нудиме поединечна понуда за финансирање со привлечни услови за вкупниот работен век на вашата инвестиција.
Повеќе за:Финансирање
Individual quote with attractive terms and conditions for the entire lifecycle of your investment.

+389 (70) 266585

Обратете ни се

За да стапите во контакт со вистинскиот претставник за продажба, испратете ни порака со вашите прашања и ќе започнеме да разговараме!