S.KO COOL

S.KO COOL

При транспорт на свежи и замрзнати производи мора да се задоволат строги услови. Полуприколката со тврда страна S.KO COOL овозможува едноставно, флексибилно и ефикасно решение за транспорт со соодветна температура.
Box body semi-trailer S.KO COOL SMART
S.KO COOL box body semi-trailer being used
 • Шасија
 • Шасија
Chassis
MODULOS short chassis for the S.KO box body semi-trailer

Шасија MODULOS

Конструкцијата со тврда страна од FERROPLAST® со термална технологија е самостојна и отпорна на свиткување. Компонентите на рамот MODULOS може поединечно да се заменат благодарение на спојките со завртки. Благодарение на поцинкуваните делови, не се оштетува заштитата од корозија.
Искусете повеќе
Running gear
 • Страница
 • Товарање на кат
 • Специјална опрема
 • Заден дел
 • под
 • Покрив
Страница
Fast loading and unloading through the side door in the S.KO box body semi-trailer

Странична врата

Дополнителна можност за парцијално товарање при транспорт со различни температурни зони со разделен ѕид. Страничната врата овозможува истоварање на парцијалниот товар и пристап до поединечни MultiTemp-зони за ладење.
Искусете повеќе
Interior
Loading volume with the double-decker system for the S.KO box body semi-trailer

Товарање на кат

Флексибилна и поголема искористеност на возилото благодарение на системот за товарање на кат. Идеален за роба што не се товара на кат. Системот овозможува непрекинато товарање преку две висински нивоа со повеќе делови.
Искусете повеќе
Специјална опрема
Optimised loading volume for flower transport with the S.KO box body semi-trailer

Оптимален товарен волумен

Поголеми волумени за поголема флексибилност при транспорт благодарение на приспособената дебелина на страничните ѕидови. Идеална товарна ширина и оптимална внатрешна ширина од 2490 mm, особено за транспорт на цвеќиња.
Искусете повеќе
Заден дел
Floor
Покрив
S.KO box body semi-trailer Ferroplast roof

Кров FERROPLAST®

Стандардниот кров со изолација од FERROPLAST® може да се добие кај разни изведби и овозможува особено голема енергетска ефикасноста и исклучителна изолација.
Искусете повеќе
 • Ладилник
 • Распределба на воздухот
 • Опрема MultiTemp
 • Завеса
 • Temperature printer
Ладилник
MonoTemp and MultiTemp version of the S.CU transport cooling unit

Транспортен ладилник S.CU

Транспортниот ладилник S.CU во изведба MonoTemp и MultiTemp овозможува оптимална економичност. Прецизни управување со температурата благодарение на фината контрола, ниската потрошувачка на гориво и долгите интервали за одржување.
Искусете повеќе
Распределба на воздухот
Опрема MultiTemp
Завеса
Strip curtains at the rear prevent the loss of cold air

Завеса

Променливите и надолжно подвижните заштитни церади овозможуваат поголема безбедност на товарот и истовремено заштедуваат енергија, затоа што при парцијални товари не се нарушува температурата кога се отвораат вратите.
Искусете повеќе
Temperaturdrucker

Печатач за температура

Преку апликацијата beSmart или директно на екранот од ладилникот на транспортниот ладилник S.CU на Schmitz Cargobull, може да се конфигурира термографот и да се отпечата податоците на хартија. Инсталирањето на новите функции и ажурирања се одвива брзо и безжично.

Важно: Податоците за претходните температури над најмногу 7 дена може да се печатат во временски период од 12 месеца.

Искусете повеќе
 • Цврстина
 • Точки и средства за врзување
Цврстина
Lashing points and aids
S.KO COOL lashing eyes

Алки

Алките со влечна сила до 2 тона овозможуваат флексибилни точки за прицврстување на товарот. Одговараат на сите вообичаени куки, со што овозможуваат брзо прицврстување на товарот.
Искусете повеќе
Load securing belts enable partial loads to be flexibly secured

Каиши за прицврстување на товарот

Лизгањето и навалувањето на парцијалните товари може да се спречи со помош на каишите за прицврстување на товарот во возилото..
Искусете повеќе

Сертификати

Опширни сертификати за безбедност при секојдневниот транспорт.

 • Должина на конструкција13.4 / 14.7 / 16.8m
 • Ширина на конструкција2.460 или 2.490mm
 • Висина на конструкција*2.350 - 3.050mm
 • Места за палети33 / 36 / 41Евро-палети
* според правните услови и поединечната спецификација на возилото.

Договори за услуги

Со соодветен договор за услуга добивате и целосна контрола врз трошоците, а ние ви овозможуваме да бидете постојано во движење!
Повеќе за:Договори за услуги
Service Partners keep you mobile and minimise your downtimes.

Телематика

Со телематиката TrailerConnect® ги добивате сите потребни информации за вашите возила.
Повеќе за:Телематика
TrailerConnect? telematics provides you with all the information you need on your trailers.

Финансирање

Ви нудиме поединечна понуда за финансирање со привлечни услови за вкупниот работен век на вашата инвестиција.
Повеќе за:Финансирање
Individual quote with attractive terms and conditions for the entire lifecycle of your investment.

+389 (70) 266585

Обратете ни се

За да стапите во контакт со вистинскиот претставник за продажба, испратете ни порака со вашите прашања и ќе започнеме да разговараме!