Податочна услуга со телематика

Податочна услуга со телематика

Со телематиката TrailerConnect® ги добивате сите потребни информации за вашите возила. Висококвалитетните технички компоненти и сензори ги собираат податоците за вашата приколка и ги приложуваат до податочниот центар за телематика.
TrailerConnect? telematics provides you with all the information you need on your trailers.

Предности

Преку порталот TrailerConnect® имате постојан преглед за состојбата на приколката и товарот. Сите податоци, случаи, известување или информации за местоположбата во вистинско време, а по потреба може и да се филтрираат. Извештаите може да се извадат како документи со формат PDF или Excel.

 • Постојан преглед врз состојбата на приколката и товарот
 • Функција за филтрирање за посебен приказ
 • Само неколку клика до посакуваната анализа
 • Јасен приказ на претходните настани, температури и позиции
 • Едноставен извоз на податоци
 • Избор на временскиот период за процена
 • Без мирување на возилото поради порака за предупредување
 • Документација на техничките настани и информации за отстранување на проблемите
 • Консолидирање на податоците од телематиката од разни произведувачи

Голема флексибилност

Извоз на податоци: Определување на информациите за телематика од TrailerConnect® преку API-интерфејс на други софтверски системи, коишто ги користите во вашата компанија.: Поврзување податоци за телематика од други произведувачи во порталот TrailerConnect® преку генерички интерфејс за увезување.
Statement by Olaf Duden
Развитокот на целата логистичка индустрија напредува со брзо темпо. Сега е важно да се имаат вистинските партнери, особено во областа на телематиката.
Олаф Дуден, одговорен за возен парк, EURO-Leasing GmbH
Statement by Katja Seifert
Нашата цел е да ги гарантираме безбедноста и можноста за следење на производите. Тоа го постигнуваме со праворемено проследување на податоците за температура и позиција.
Катја Зајферт, возен парк и осигурување, шпедиција Kaiser & Schmoll
Philipp Wegm?ller
При интермодален транспорт на расиплив товар мора да се знае каде се наоѓаат возилата и да се гарантира дека ќе се одржи транспортот со ладилници.
Филип Вегмилер, претседател на компанијата railCare AG
Statement by Gert Kautetzky
Сертифицираните извештаи за температура и софистицираниот систем за управување со аларм и температурата се многу важни за транспорт на фармацевтски производи.
Герт Каутецки, шпедиција Kautetzky
Statement by Sascha Kost
Преку точките од виртуелната географска граница се известување кога ќе застане приколката за да можеме однапред да ги планираме потребните поправки и одржувања.
Саша Кост, управување со возен парк, Transporte Jankowski
Statement by Ronja Assmann
Во новиот портал за телематика 2.0 имаме прегледене и директен контакт до сите информации за нашите возила - по потреба и преку паметен телефон или таблет.
Ронја Асман, возен парк, Assmann Logistik GmbH

Апликација beUpToDate на порталот TrailerConnect®

beUpToDate - за удобно и едноставно надгледување на возниот парк преки паметен телефон. Апликацијата beUpToDate овозможува навремен преглед на сите важни податоци за возниот парк и ја прикажува позицијата на сите приколки на мапата.

Наш тарифен модел

Голем број можности, скроени според потребите на вашата компанија

Тарифните модули можете да ги нарачате според потребата. Со модулот „TrailerConnect Info“ добивате информации за надгледување на возниот парк. Со „TrailerConnect Control“ имате достоен систем за управување со важните функции на возилото. Сите податоци се чуваат 12 месеца, а по потреба и подолго. Со нашите дополнителни модули добивате целосна транспарентност за возниот парк и сте подготвени за сите предизвици во секојдневниот транспорт.
 • Зошто телематиката TrailerConnect®, особено во S.KO Cool Smart, е иновативна опрема?
  Со помош на телематиката во приколката, многу процеси за надгледување и управување на возилото товарот се поефикасни и потранспарентни, а со тоа се овозможува значителна оптимизација.
 • Кои предности ми ги овозможува еден OEM-систем?
  Сите компоненти во приколката се оптимално поврзани во мрежа, одговараат едни со други и се професионално инсталирани според тековните авто-мото стандарди. Тоа овозможува висок квалитет и максимална достапност на системот.
 • Освен информациите за местоположба - што уште може телематиката на мојата приколка?
  Покрај информациите за местоположбата, телематиката на приколката овозможува интелигентно поврзување во мрежа и брза дијагноза на сите компоненти како и систем за безбедно управување со температура. Со вистинскиот систем за телематика се оптимизираат процесите и се зголемува безбедноста при транспорт.

+389 (70) 266585

Обратете ни се

За да стапите во контакт со вистинскиот претставник за продажба, испратете ни порака со вашите прашања и ќе започнеме да разговараме!